Mitä on CrossFit?

CrossFit on laaja-alainen voima- ja kunto-ohjelma, joka perustuu monipuolisuuteen (jokaisen päivän treeni on erilainen), toiminnallisuuteen (se, mitä salilla tehdään auttaa meitä liikkumaan ja toimimaan jokapäiväisissä askareissa) ja intensiteettiin (syke nostetaan kattoon ja/tai rautaa on tangossa reilusti). Tarkoituksena on pyrkiä kehittämään kaikkia kymmentä fyysistä osa-aluetta tasapuolisesti. Nämä kymmenen fyysistä osa-aluetta ovat:

  1. Hengitys- ja verenkiertoelimistön kestävyys
  2. Lihaskestävyys
  3. Voima
  4. Liikkuvuus
  5. Räjähtävä voima
  6. Nopeus
  7. Koordinaatio
  8. Ketteryys
  9. Tasapaino
  10. Liiketarkkuus

Lajiin kuuluu oleellisena osana painonnosto- ja voimannostoliikkeet, kehonpainolla tehtäviä liikkeitä, voimisteluliikkeet, juoksu, sisäsoutu, uinti, pyöräily, sekä hyppynaruhypyt. Teemme näitä joko yksittäisinä harjoitteina tai yhdistelemme liikkeitä kahdesta tai kolmesta modaliteetista.

CrossFit sopii kaikille ikään, sukupuoleen tai lajitaustaan katsomatta. Jokainen treeni ja yksittäinen tekniikka on skaalattavissa urheilijakohtaisesti, harjoitusvasteesta kuitenkaan tinkimättä.

Huippukuntoon sadalla sanalla

Syö kasviksia ja lihaa, siemeniä sekä pähkinöitä, vähän tärkkelystä, ei sokeria. Pidä syömäsi määrät liikuntaa, muttei rasvakudosta tukevina.

Harjoittele tärkeimpiä nostoja: maastaveto, rinnalleveto, kyykyt, työnnöt sekä tempaus. Hallitse myös voimistelun perusteet kuten leuanveto, dipit, köysikiipeily, punnerrus, istumaannousu, käsilläseisonta ja -kävely, voltit, piruetit sekä pidot. Pyöräile, juokse, ui ja souda, intensiivisesti ja kovaa.

Yhdistele näitä elementtejä viitenä, kuutena päivänä viikossa, vain mielikuvituksesi on rajana. Rutinoituminen on vihollisesi. Pidä harjoitteet lyhyinä ja intensiivisinä.

Harjoittele ja opettele säännöllisesti uusia lajeja.

-Greg Glassman, founder & CEO of CrossFit

Yksi kommentti artikkeliin ”Mitä on CrossFit?

Kommentit

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s