ETCF MVMT

ETCF MVMT tuntikuvaukset:

FOUNDATION

Foundation -tunti on suunniteltu harjoittelun kulmakiveksi. Liikkuvuutesi ja voimatasosi ei tarvitse vielä olla hiottu huippuunsa. Tunnin aikana löydetään kehonhallinan ja liikkuvuuden rajoitteet sekä korjataan että edistetään niitä. Liikkuvuus sekä voima paranevat ja tukevat näin muutakin harjoittelua. Tällä tunnilla rakennetaan perusta kaikelle harjoittelulle. Tunnilla keskitytään ala -sekä ylävartalon vahvistamiseen. Tunnilla harjoitetaan myös keskivartalon lihaksia. Tunti soveltuu kaikille.

GST

Gymnastic Strength Training yhdistää ja tasapainottaa voimasi ja liikkuvuutesi suhdetta. GST-harjoittelussa tulet kokeilemaan ja oppimaan uusia asioita itsestäsi ja harjoittelustasi. GST harjoittelussa rakennetaan koko kehosi päästä varpaisiin eikä jätetä mitään heikkoutta huomioimatta. Erilaiset keskivartaloliikkeet, punnerrukset, kyykyt, roikkumiset, venytykset ylä- ja alakropalle kuuluvat joka kerta harjoituksiimme. Tarkoituksena on saada vahva, liikkuva ja hyvinvoiva keho arkeen. Harjoittele viisaammin, älä kovemmin.

MVMT MIX

Yhdistelmätunti, jonka tarkoituksena on tutustuttaa sinut kehonpaino -sekä CrossFit -harjoittelun saloihin. Tunnilla yhdistellään molempien harjoittelumuotojen osia yhteen hauskaksi, mutta haastavaksi harjoitukseksi. 

Tunnille voi osallistua kaikilla asiakkuuksilla!

HANDSTAND

Haluatko oppia seisomaan käsilläsi? Handstand-tunnilla tarkoituksena opetella käsilläseisontaa aivan alkeista aina kohti vapaata käsilläseisontaa sekä käsilläkävelyä. 

Tunnin alussa keskitytään aina avaamaan olka-hartiaseutua erilaisilla liikkuvuusharjoitteilla sekä venyttelyillä, mikä osaltaan tukee ja helpottaa myös käsilläseisontaa. 

Tunnilla käydään läpi myös käsilläseisontaa tukevia keskivartaloharjoitteita, jotka hallitsemalla saavutetaan optimaalisin käsilläseisonta-asento.

ACTIVE MOBILITY & WEIGHTED MOBILITY 

Liikkuvuuteen ja venyttelyyn painottuva tunti, joka on jaettu kahteen eri teemaan. Active mobility-tunnilla keskitytään aktiivisiin liikkuvuusharjoitteisiin sekä venyttelyihin hyödyntäen omaa kehonpainoa ja liikkuvuutta. Sunnuntaisin venytellään ja harjoitetaan liikkuvuutta hyödyntäen lisäpainoa, kuten kahvakuulia tai kaveria.  Tuntien tarkoituksena on vähentää lihaskireyksiä ja parantaa liikeratoja. Tunteja suosittellaan kaikille. 

BASIC SKILLS

Tunnilla harjoitellaan perinteisiä voimistelurengasliikkeitä kuten muscle-uppeja ja support holdeja, maltase, german hang, skin the cat, back- ja forward roll liikeyhdistelmiä lattialla, nojapuilla (isot/mini), sekä puolapuilla. Tunnilla hrarjoitetaan myös voimistelusta tuttuja perustaitoliikkeitä kuten käsilläseisontaa, hartiaseisontaa, päälläseisontaa L- ja V-istuntaa, ihmislippua, vaakoja(noja, etu- ja taka) sekä erilaisten liikkeiden yhdistämistä ja tukiharjoitteita. Tunti kehittää taitoja, voimaa (lihas, nivel ja sidekudos), tasapainoa ja ylävartalon liikkuvuutta. 

ETCF SKIDIT

Skidit-tunnilla on tavoitteena tukea lasten ja nuorten jokapäiväistä liikkumista koulussa ja arjessa. Haluamme myös edesauttaa lasten ja nuorten positiivista suhtautumista liikuntaan ja hyvinvointiin sekä antaa valmiuksia ja tukea muihin urheilulajeihin ja harrastuksiin. Tunti sisältää erilaisia voimistelun voima -ja liikkuvuusharjoituksia sekä muita kehonpainolla suoritettavia liikkeitä haastavalla, mutta hauskalla tavalla. Pienestä pitäen oikein opetetut liikeradat ja suoritustekniikat luovat kattavan ja turvallisen perustan harjoittelulle lajista riippumatta. Tunti on suunnattu 5-15 vuotiaille lapsille.